Dr. Amit Goswami – Miten tulla onnelliseksi KVANTTIFYYSIKAN KAUTTA | 22:31

video

Haastattelu Dr. Amit Goswamin kanssa – Kuinka saavuttaa onnellisuus kvanttifysiikan avulla (Dr. Amit Goswami – How to achieve happiness from Quantum Physics perspective) Videon käännös:

Haastattelu Dr. Amir Goswamin kanssa:

Lilou: Tere mu kallid kaasloojad, Lilou siin, oleme “Mahlaka elu tuuril” Hawaiil. Maailma kvantmeditsiini kongressil koos ühe pea kõnelejaga, keda te tunnete võib.olla filmist “What The Bleep do We Know.” Tere Dr. Amit Goswami.

Amit: Tere.

Lilou: Kiitos, että jaat meille viisautesi.

Amit: Mukava tehdä se

Lilou: Minulla on sinulle tärkeä kysymys, joka koskee meitä kaikkia jokapäiväisessä elämässämme. Ensinnäkin, olet kvantti-aktivisti ja kirjailija, opiskelet ja puhut ympäri maailmaa, ja olen erittäin kiinnostunut onnellisuudesta. Mikä on onnellisuus kvanttifysiikassa? Mikä se on?

Amit: Kvantfysiikassa laskeudumme metafysiikkaan, jossa tietoisuus on kaiken alku, sekä aineen että mielen. Kaikki mitä koemme, on mahdollisuudet, mistä tietoisuus voi valita. Kun tapahtu manifestaatio, tapahtuu eristys. Alitajunnassa tietoisuus ja mahdollisuudet ovat kaikki yksi. Jos manifestoidaan, siihen liittyy lievä eristyneisyys. Tämä eristys kasvaa egomme kanssa ja alamme tunnistaa itsemme vain tiettynä kehon ja mielen kokonaisuutena. Kaikki tämä luo vielä enemmän eristystä lisäämällä maailman draamoja. Vielä suurempi eristys tapahtuu. Olla eristettynä tarkoittaa olla onneton.

Joka kerta kun rentoudumme ja elämädraama-manifestaation välissä, on alitajunta. Alitajunnassa tietoisuus on aina kytketty kaikkiin mahdollisuuksiin. Onnellisuus on osa sitä. Mitä enemmän rentoudumme tekemällä omia asioita, eli toimimme rentoutuneesti, sitä onnellisimpia meistä tulee.

Lilou: Kerro meille viidestä kehosta, jotta voimme ymmärtää sen täysin. Koska minusta vaikuttaa siltä, että se ei koske vain henkistä ja fyysistä kehoamme. Sen on toimittava kaikissa viidessä kehossamme tunteaksesi onnen.

Amit: Erittäin hyvä kysymys. Tietoisuus on todella kaiken perusta ja sillä on neljä maailmaa. Ei vain havaittava maailma, aineellinen maailma, jolla tietenkin on hallitseva rooli olemassaolossamme. Mutta mieli … Olemme myös hyvin tietoisia omasta ajattelevasta mielestämme, jolla on myös valtava rooli. Mutta emme ole niin tietoisia tunteistamme, vaikka ne ovatkin sisällämme. Ja vielä vähemmän, olemme tietoisia intuitiosta. Tämä on myös erittäin tärkeää elämällemme. Se antaa meille arvoja ja luovuutta.

Joten, kaikki nämä neljä maailmaa … Jokaisessa näistä maailmoista meillä on keho. Tietoisuus rakentaa jokaisessa maailmassa kehomme, ja ne ovat osa persoonallisuuttamme, jonka mukaan meistä tulee itsemme. Sitten meillä on neljä tietoisuuden kehoa.

Ajatteleva keho – mieli
Energiakeho – missä koemme tunteina
Ylimentaalinen ruumis – intuitio, missä arvomme ovat sitten.
Ja viimeiseksi, havaittavissa oleva keho – fyysinen keho.
He kaikki yhdessä, se on täydellisyys. Se on kokonaisvaltainen tietoisuus. Tietoisuus olemisen perustana.

Kaikki nämä ovat viides keho.

Lilou: Mikä estää meitä olemasta jatkuvassa kontaktissa kaikkien näiden kehojen kanssa?

Amit: Olemme enittäin yhteydessä fyysisen kehon kanssa, koska fyysinen tuottaa eniten ärsykkeitä. Ja niitä on vaikea sivuuttaa. Fyysisessä kehossa on mikrotaso, jota hallitsee kvantitaso, mutta makrotasolla elämä on Newtonin tasolla, mikä vaikuttaa hyvin pakotetulta. Myös hahmot, jotka tulevat elämäämme, tuntevat olevansa pakotettuja, ja välillä liittymme muiden joukkoon pelaamaan maailman draamassa. Ja se vie meidät mukaamme. Unohdamme, että kaiken sen luo tietty dramaattinen tietoisuus, jossa tunnemme itsemme eristettynä muista ihmisistä ja asioista.

Tämä eristys ei ole oikeasti todellinen. Pinnan alla, kaikki on kytketty toisiinsa. Sen unohtaminen aiheuttaa meille usein sielukipua, koska se saa tunteemme vaihtelemaan. Rakastamme ja sitten vihaamme, olemme mustasukkaisia ja taistelemme keskenään. Mutta pinnan alla olemme kaikki yhteydessä toisiinsa ja olemme unohtaneet sen. Sen unohtaminen aiheuttaa draama elämässämme. Samalla se voi aiheuttaa epäonnea. Sinun pitäisi elää eristyksessä, koska se on manifestointi, mutta ei pitäisi koskaan unohtaa tätä yhteyttä. Tämä on kvantti yhteys tietoisuuden kanssa. Jos muistaisimme sen aina …

Muistan tämän tarkistaessani kulkeeko energia sydämen läpi. Pidän energiakehoni sydämen auki ja muistan sen kautta yhteyteni kaikkiin. Tällä tavalla et koskaan menetä yhteyttäsi, vaikka eläisitkin henkilökohtaisessa roolissasi. Kuten minä tällä hetkellä, olen henkilö, jonka kanssa puhut ja teet siitä dokumentin. Mutta kumpikaan meistä ei pidä unohtaa, että se kaikki on näytelmää.

Lilou: Sanoit, että eristyneisyys on maailman ongelmien perimmäinen syy. Kuinka voimme saada paradigmat muuttavan siirtymään kvanttifysiikan kautta? Puhuit siitä eilen konferenssissa, ja se tuntui erittäin mielenkiintoiselta.

Amit: Se on tärkein huolenaihe. Viimeisen 60 vuoden aikana useimpien ihmisten maailmankatsomukset ovat nojautuneet tieteelliseen materialismiin. Ajatus siitä, että aines on kaiken perusta. Se on hyvin poissulkeva maailmankuva, koska se sulkee pois kaiken, mitä koemme. Kuten energiat, tunteet ja intuitio. Se keskittyy vain yhteen sivuun, aistiaineeseen. Tämä tietysti aiheuttaa laskua. Arvon laskua, merkityksen laskua. Sillä mieli, on se joka antaa merkityksen, ja supermentaali, joka antaa arvoja, ja jos vältetään näitä kokemuksia, käännymme selvästi eristykseen. Koska aineellisessa maailmankatsomuksessa olemme erillisiä olentoja. Olemme vain fyysisiä ruumiita ja jokaisella on oma henkilökohtainen ruumiinsa. Emme voipäästä sen yli, ja mitä enemmän elämme tieteellisen aineellisuuden kautta, sitä enemmän me luopumme arvoista, kuten rakkaudesta, kauneudesta, oikeudenmukaisuudesta, totuudesta ja hyvyydestä.

Näin keskitymme aivoyhteyksiin, jotka tulevat genetiikasta ja ympäristöstä ja ne hallitsevat meitä. Siksi näemme nykyään niin paljon ristiriitoja, koska meitä johtaa negatiiviset aivoyhteydet kannustimien perusteella.

Kun katsomme syvälle itseämme, näemme, että pystymme tuntemaan jaloja tunteita kuten rakkautta. Pystymme tuntemaan jaloja arkkityypejä, josta rakkaus tulee ja voimme edistää itsemme luovuuden kautta. Se tapahtuu nautinnollisen elämän ja luovuuden kautta, missä saamme äkillisiä ajatusvälyksiä. Kuinka olla rakastava, kuinka olla hyvä toisillemme,  miten voittaa kilpailu mentaliteetti, mikä aika ajoin häiritsee meidät.

Lilou: Mitä suosittelet, kun on pelkoa ja paniikkikohtauksia ja kaikki näyttää niin todelliselta, niin pelottavalta, niin tummalta. Kuinka tulla ulos siitä, mitä suosittelet tekemään ja kuinka luoda uusi todellisuus?

Amit: Tätä asia on tarkasteltava pidämällä aikavälillä, ei paljon voida tehdä lyhyessä ajassa. Negatiiviset tottumukset ovat juurtuneet meihin, meillä on taipumus olla kilpailukykysiä, mustasukkaisia ja suojelevia.Huolehtia omasta selviytymisestä on myös suuri tavoite elämässä. Joten voimme päästä niistä…Meidän on tasapainotettava tämä kaikki.

Elämän on oltava tasapainoista, negatiivisuuden ja positiivisuuden on oltava tasapainossa.
Rakastamme toimiessa. Kun toimit rakkaudella, luot rakkaustottumuksia. Jos toimimme hyvin naapureitamme vastaan, emmekä vain puhu siitä, niin saamme aivoihin uuden tavan. Ja kun tunnen kilpailevan, yksi näistä tavoista tulee auttamaan minua. Kun tunnen olevani huono, yksi aivojen optimistisista tavoista tulee auttamaan. Näiden hyvien tapojen luominen on erittäin tärkeää. Ja on ymmärrettävä kvanttifysiikan havainnot, että maailma koostuu valinnoista. Voimme muuttaa ja löytää uusia mahdollisuuksia itsellemme. Keksinnöt koostuvat luonnollisesta luovuudesta. Luovuudella voimme luoda maailman, joka sopii kasvullemme ja meidän täydellisyyden kanssa.

Lilou: Kas saame öelda, et armastuse ja avatud südamega saame näha parimat tulemust ning elada parimas hetke reaalsuses?

Amit: Jah. armastus on selle jaoks kõige kergem viis. On ka teisi võimalusi, võime seda teha iga arhetüübiga. Näiteks Nelson Mandela ja Ghandi järgisid õigluse arhetüüpi. Neile oli õiglus kõige olulisem ja nad järgisid seda lõpuni välja ning neid saatis suur edu. Võime teha seda armastuse ja ka headusega, järgides eetilisi põhimõtteid. Võime seda teha ka iluga. Poeedid teevad seda, nad vaatavad ilu kõiges ja saavad tulemuse läbi selle. Seega on olemas mitmeid viise, et ennast eraldatusest ilusasse maailma viia. Oluline on tegutseda, mitte ainult sellest rääkida.

Lilou: Just nii. Sa leidsid selleks mingi protsessi?

Amit:  Jah. Mina kutsun seda protsessei TEE-OLE-TEE-OLE-TEE. Loomingulisuse uuringud on näidanud, et tegemine peab olema kooskõlas olemisega. Olemine tähendab lihtsalt lõdvestumist. Tuleb ennast alateadvusesse lõdvestada. Sinna kus puudub eraldatus teadvuse ja võimaluste vahel. Sest kvant-võimalused on võimaluste lained. Kui me ei tee midagi, siis see laine laieneb. Võimaluste bassein muutub aina suuremaks ja teadvus saab sealt valida. Kui me tekitame sedamoodi juurde ruumi, lihtsalt läbi olemise, siis juhtub see, et teadvus saab rohkem valikuid ja see võimaldab meil olla loomingulisem. Nii lihtne see ongi.

Kui õpime seda tegema vaheldumisi, siis ei unusta universum kunagi ära meie eesmärke. Kui laiskleme ja oleme liiga kaua, siis kipub see meelest minema. Ka tegemine on oluline, sest lahendatava probleemi mõttes hoidmine hoiab niiöelda näppu pulsil, see hoiab meid keskendunult. Olemine on ka oluline, sest ilma selleta ei teki võimaluste basseini, kust teha valik.

Lilou: Kas selle pärast oledki nii kirglikult aktivismi poolt? Kutsud seda vist kvantaktivistiks. Kuidas seda kirjeldad? Arvad, et me kõik peaksime olema kvantaktivsitid, mis?

Amit: Arvan küll jah. Arvan, et kvantaktivistiks olemine on uus trend. Inimesed teevad seda erinevatel viisidel. Näiteks inimesed, kes okupeerisid Wall Streeti ja nii edasi. Nemad teevad seda küll alateadlikult. See on üleskutse muuta maailma, muutes koos ka ennast. Minevikus tegime vea, et aktivistid tahtsid muuta maailma, aga ei tahtnud muuta ennast. Enamus inimesi ei tee isegi midagi aktiivset. Õpetajad ja filosoofid lihtsalt räägivad. Keegi ei järgi enda õpetusi. Inimesed on pettunud sellistes liidrites, ka religioonsetes ja vaimsetes liidrites. Sest kõigile meeldib ainult jutustada. Seega tuleb hakata kvantaktivistiks.

Me küll räägime, aga seda sellepärast, et kuskilt peab ju alustama, aga saame aru, et rääkimine viib meid õige mõtlemise juurde. Ning siis tuleb õige mõtlemise juurde tuua ka õiget viisi elamine. Sellele tuleb juurde lisada võimalus elada samamoodi ka teistel, et õigesti mõtlemine ja elamine oleks üldse võimalik.

Enamus tänapäeva töödest, mida inimesed teevad, ei toeta loomingulisust. Need ei võimalda elada kvantaktivisti elu. Mille keskmes on loomingulisus ja teadvus. Seda peame muutma. Kõrgemas majanduses ei ole sellistele mitte loomingulistele töödele kohta. Kõik töökohad peaksid olema tähendusrikkad. Keegi ei peaks tegema liinitööd, need tööd peaksid olema viidud üle mitte nii arenenud majandusse. Nii see peakski olema. Sest meil on vaja liikuda arengus edasi, kus kõik liiguvad väärtuste ja tähendusrikkuse poole.

Lilou: See kehtib kogu maailma jaoks. Meil on siin ülemaailmne kuulajaskond.

Amit: Mingi aja peale kindlasti. Ma eristan majanduslikult arenenud ja mitte nii arenenud riike põhjusega. Sest mitte arenenud riikide jaoks on oluline teenida elatisraha. Nende jaoks on majanduslik tegevus olulisem kui õilsate tunnete tundmine. Õnneks on juba enamus nendest riikidest vaimselt väga arenenud, seega nemad ei tunne puudust nendest tunnetest. Neil on lihtsalt vähe materiaalseid eluks vajalike asju. Anname neile seda, mida nemad vajavad ja nii saame ka meie seda, mida meie vajame, milleks on siis väärtuste väljendamine.

Lilou: Väärtustan seda, mida ütlesid arstidest koosnevale publikule. Et kui nad tahavad pakkuda kvantummeditsiini, siis nad peavad seda ise ka esindama. Seda enne kui oodatakse tulemusi enda patsientidelt. Tunnen, et see on nihe vaimses kommuunis ja kvantmeditsiini arstide seas. See kõik sõltub meist, me ei pea ootama kedagi teist, et see toimima hakkaks. Me ei pea ootama, et midagi välist juhtuks. Kõik toimub sisemiselt.

Amit: Jah, see on tõsi. Tähtis on see, et kvantfüüsika õpetab meile midagi väärtusliku. Kui tegutsed läbi kvantfüüsika, siis see on puhastava efektiga meelele, see puhastab meid endeid. See võimaldab meil areneda. Ja teatud tulemused tulevad lihtsusega. Toon sulle ühe näite: ravikulud on tänapäeval väga kõrged. Enamus tuleb sellest, et arstidel on väga kallis pidada üleval enda praksist ja kallis on ka ülal pidada enda elustiili. Mul ei ole selle vastu midagi, et inimesed enda ameerika unelmat elavad ja on saanud majanduslikult jõukaks. See on minu silmis okei, aga asi on selles, et need arstid eiravad tervenemise põhireeglit. Tervendamine on loomingulisus ja terviklikkus. Sa ei saa pakkuda inimesele terviklikkust, tõelist tervenemist, kui sa ise oled väga eraldatud.

Vaatame kasvõi enesetapu arvu allopaatilliste meditsiini arstide seas. Nad teenivad kõvasti raha, aga nad ei ole õnnelikud. Sest nende elus puudub rahulolu. Tervendaja on palju parem olla kui sa elad loomingulist elu. Kus esineb tegemist ja ka olemist. See tekitab rohkem loomingulisust ja tervenemist, mis muidugi nõuabki loomingulisust. Selle tulemus on hämmastav. Seda millest tunned raha teenides puudust, saad tagasi rahulduse näol. Armastust. Seda õilsat emotsiooni. See tekitab positiivseid harjumusi ja kui need kogunevad, siis muutub see protsess sinu jaoks kergemaks. Seega tasub sellele kindlasti mõelda.

See on alternatiiv elule, mida tervendajad siiani on elanud, see tee-tee-tee. Selline viis viibki meditsiini kulu nii kõrgele. See pole muidugi ainuke põhjus. See tuleb ka sellest, et allopaatiline meditsiin põhineb masinatel. Kasutame masinaid diagnoosideks ja tervendamiseks. Masinad on kallid. Meil ei ole vaja nii palju mehhaanilisi masinaid tervendamise jaoks. Masinaid on vaja erandkorras, näiteks kui sul tuleb käsi otsast, siis operatsiooni jaoks on vaja muidugi masinaid. Aga peale operatsiooni on vaja ravida peale keha ka meelt energeetilist valu jne. Selleks on vaja alternatiiv tervendajat ja see käib läbi loomingulisuse. Selliste asjade jaoks masinatest ei piisa. Inimesed peavad seda tegema.

Lilou: Ka intuitsioonil on selle juures suur roll, kas pole? Kust tuleb intuitsioon?

Amit: Intuitsioon tuleb arhetüübi maailmast ja sellel on väga suur roll. Enamus meie kogemustest ei ole teadlikud. Vaid järeldused, mis põhinevad meie mälestustel. Meditsiini inimesed on kaotanud intuitsiooni kunsti. See peab muutuma. Sest alternatiiv meditsiinis… kui me räägime energiakeha või mentaalkeha tervendamisest, seal me ei saa läbi ilma intuitsioonita. Selleks pead olema loov ja loovus ning intuitsioon on tihedalt seotud. Intuitsioon annab loomingulisusele alguse. Intuitsiooni märkamine on ka odav. Kui sul on hea intuitsioon, siis ei pea me ka kasutama seda hirmkallist masinat diagnoosiks.

Muidugi on ka erandeid, kui on vaja teha operatsiooni, siis kasutame kontrolliks ikkagi masinaid. Aga muidu… nii nagu vanasti… Intuitsiooni kasutatakse juba ammu, et rakendada lihtsat ja odavat tervendamist.

Lilou:  Kõige siiani öeldu juures ei tundu, et me peaksime vana maailma maha kandma, või selle vastu võitlema, on olemas teine viis. Asi pole selles, et tänapäeva teadus ei ole vajalik, vaid me peame sellele lisama kaastunnet ja peame nägema suuremat pilti. Peame olema tänulikud selle süsteemi eest.

Amit: Täpselt. Uus teadus on sellega koos. Uue teaduse ja vana teaduse vahe on suur. Vana teadus põhineb mateerial, see on eraldav. See eraldab meele, energiad, loomingulisuse ja terviklikkuse. Uus teadus põhineb terviklikkusel ja seega hõlmab kõike. See hõlmab kõiki meie nelja meelt. Kompamine, tundmine, mõtlemine ja intuitiivsus. Ja kuna see hõlmab kõike, siis see ei jäta välja midagi. See peab arvestama kõigega, mis on. Nii on see ka vaba dogmadest. Kui midagi ei välistata, siis ei ole ka dogmasid. Kõik on sisse arvestatud. Arvestatakse ka kõigi arvamust. Sest iga arvamus tuleb teadvusest. Kuna midagi ei välistata, siis on meil terviklik dogmade vaba uuring tervisesse ja selle saamisesse läbi teaduse. Ja ka seda kuidas ühiskond sellest kasu saab, seda siis tänu teadusele ja meie kõigi kogemustele.

Lilou: Suured tänud sulle Amit Goswami.

Amit: Pole tänu väärt.

Lilou: Teile mu kallid kaasloojad, ma saadan tervitusi Hawaiilt. Olen õnnelik, et saan seda teiega jagada. Jagage seda video nii külluslikult kui saate ja jätkake meie tuuri toetamist. Aitäh teie annetuste eest ja Alohaa.

Amit: Alohaa.